2 Followers
21 Following
alskarsport

Billiga Ishockey Tröjor|NHL Hockey Tröjor

Billiga Ishockey Tröjor|NHL Hockey Tröjor|Basketball NBA Tröjor

Flames hanterar Canucks att ta 3-1 serien bly

Calgary, Alberta (AP) - Calgary Flames är en seger ifrån avancera till den andra omgången av NHL-slutspelet för första gången på mer än ett decennium.

Jiri Hudler hade ett mål och en assist i Calgary 3-1 seger över Vancouver Canucks på tisdagen.

Calgary leder Western Conference serien 3-1.

De Flames huvudet till Vancouver med chans att vinna serien i torsdagens Game 5 och gå förbi den första omgången för första gången sedan 2004. Calgary nådde Stanley Cup finalen det året och förlorade i sju spel till Tampa Bay Lightning.

'' Det sista steget, tror jag, är det svåraste en, '' Hudler sa. '' Vi måste vara säkra, men inte alltför säker. De har fått ett bra team och du såg att de fortsatte att komma. ''

A Game 6, om nödvändigt, kommer att vara lördag i Calgary och en Game 7 skulle vara måndag tillbaka i Vancouver.

Calgarys Johnny Gaudreau gjorde sitt första slutspel mål och 18-årige rookien Sam Bennett hade sin andra på lika många matcher.

'' Det är enormt för oss, '' sade Gaudreau att vinna två matcher på hemmaplan. '' Vi kan inte slappna av, men lugna ner, redo att gå till Van och se till att vi försöker få vinna där.

'' Om vi ​​inte gör det, vi har två fler spel att göra det. De kommer att slåss för sina liv så att vi har fått se till att vi gör samma sak och spela det sätt som vi kan spela. ''

Dennis Wideman hade ett par assist för Flames, som delade de två första spelen i serien i Vancouver innan back-to-back vinner hemma.